Locatie:

De Geer 18
4061 RR Ophemert (GLD)

Telefoon:

+31 (0)344 - 651262  (voor al uw vragen)
E-mail:info@mourikbouw.nl

Van Mourik Bouw bouwt met BIM

Wat is BIM bouwen?
BIM is de afkorting van Bouw Informatie Model. BIM is een 3D model van een gebouw waarin alle informatie die nodig is voor de bouw wordt verwerkt. In feite bouwen we een gebouw dus al helemaal in een virtueel 3D BIM model alvorens het in het echt te realiseren. Samenwerken met BIM biedt veel voordelen!

Van Mourik Bouw en BIM
Hoe eerder in een proces wordt samengewerkt, des te groter de invloed op belangrijke aspecten als kosten, kwaliteit, doorlooptijd, veiligheid en duurzaamheid. Niet alleen omdat er dan nog tijd en ruimte is om met elkaar mee te denken voor de beste oplossingen. Maar ook omdat samenwerken ervoor zorgt dat knelpunten eerder worden gesignaleerd. Dit komt dus niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid ten goede, maar zorgt ook voor een soepeler en sneller bouwproces tegen lagere kosten.

Gezamenlijk ontwerpen is hierin de eerste stap. Zowel de opdrachtgever, de architect en de belangrijkste leveranciers worden hierbij betrokken. Gedurende de ontwerpsessies worden de dromen, wensen en eisen van de opdrachtgever inzichtelijk en wordt duidelijk wat de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden zijn van de voorgenomen investering. Dit wordt gerealiseerd met behulp van 3D modellen, van bijvoorbeeld: architect, constructeur en installateur. Door het gezamenlijk ontwerpen en continu oplossen van knelpunten komen we tot een realiseerbaar project dat voldoet aan de verwachtingen, wensen, dromen van de opdrachtgever. We bouwen gezamenlijk aan het prototype.

De grootste en meest bekende voordelen zijn:

  • Meer inzicht in het gebouw en daarmee het voorkomen van bouwfouten (faalkostenreductie);
  • Betere afstemming in het ontwerpproces, betere vertaling klantwens, betere afstemming verwachtingen en kosten;
  • Alle informatie van het gebouw op 1 centrale plaats;
  • Kortere doorlooptijden in ontwerp en bouw;
  • Betere, heldere communicatie door beter 3D inzicht.